Uttalande med anledning av uppgifter i media (230215)

Med anledning av uppgift i media – Madickengården återinvesterar 91% av vinsten för att utveckla arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Sedan några år tillbaka är Madickengården en fristående verksamhet.

Madickengården är idag en av få verksamheter i landet med unika kunskaper och erfarenheter om hur man på bästa sätt skyddar personer som är utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck. Madickengården tar emot de mest komplexa ärendena inom skydd och säkerhet. Ofta har individerna varit placerade hos flera andra aktörer och i olika placeringsformer där tidigare insatser inte har gett önskat resultat. De är utsatta för allvarligt våld samtidigt som de har bristande språk- och samhällskunskaper. Därtill innebär ett uppbrott med ursprungsfamiljen en djup sorg och saknad. Ett liv under sådana förhållanden gör en människa extremt sårbar. Vi tar bland annat emot kvinnor som blivit könsstympade, barn som gifts bort, och personer som tvingats till äktenskap mot sin vilja. Det är dessa individer vi arbetar med och för.

Vi har, tillsammans med kunniga och engagerade medarbetare, tagit fram egenutvecklade, beprövade och teoretiska metoder och arbetssätt som genererar en effektiv verksamhet. Dessa omständigheter, tillsammans med en kraftigt ökad efterfrågan av Madickengårdens tjänster, genererar ett överskott. Bakom den ökade omsättningen ligger dels en ökad kunskap hos socialtjänsten om dessa frågor, dels en ökad medvetenhet hos målgruppen om deras rättigheter samt ett ökat behov av skydd för den målgrupp vi jobbar med.

För det brutna räkenskapsåret 2021/2022 gjorde Madickengården en vinst på 49% efter skatt, vilket kan utläsas av bolagets årsredovisning. Den absoluta merparten av vinsten, 91%, har återinvesterats i verksamheten för att utveckla och utöka arbetet som skyddar individer mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Vårt mål är att förebygga hedersrelaterat våld och förtryck och skapa lika förutsättningar för alla att leva ett självständigt och värdigt liv. Det arbetet kommer vi att fortsätta med.


Föregående
Föregående

Tillståndsplikt för skyddat boende från 1 April 2024

Nästa
Nästa

Uttalande med anledning av uppgifter i media